Agil Systemförvaltning – Sundsvall42

Dax att summera systemförvaltningsspåret på Sundsvall 42. Jag hade räknat med 20 på min föreläsning om Agil systemförvaltning i praktiken, tagit med mig material för 80, salongen rymde 70, allt material gick åt och vissa blev utan! Det visar att detta område är hett och framtiden.

Efter föreläsningen pratade jag med flera som antingen arbetar agilt eller funderar på att arbeta agilt och jag inser att vi står inför stora möjligheter men även stora utmaningar. Framtidens systemförvaltning handlar inte om att måla fasader eller byta stammar, det handlar om att skapa värde och avkastning på investeringar. Med en fungerande affärsdriven livscykelbaserad systemförvaltning uppstår nya utvecklingsbehov och projekt som en konsekvens av kompletteringar till verksamhetsnyttan. De agila metoderna är här en förutsättning för förståelse, kommunikation och lättrörlighet skall kunna realiseras. Och vi står bara i början av utvecklingen…..

De föreläsningar jag sett visar vad många dimensioner systemförvaltning har och hur flera organisationer gör genombrott att förvalta sina investeringar. Det är fantastiskt att vara med i den utvecklingen. Och i morgon är det dax att kavla upp armarna igen och fortsätta med världens roligaste jobb som förvaltningsledare 2.0 ….

(Jag tänker återkomma med en beskrivning av vad detta är för något)

About

Har arbetat med systemförvaltning sen 1995. Driver arbetet med att utveckla agil livscykelbaserad taktisk förvaltning. Är certifierad både inom Scrum och ITIL