IT – en processindustri

”Fler it-jättar ska följa i Facebooks fotspår och etablera datorhallar i Sverige – i stället för i våra nordiska grannländer. För att visionen ska bli verklighet vill nu regeringen sänka skatten på el för företag inom tjänste- och servicesektorn, skriver Dagens Industri.”

Jag har länge, i snart 20 år, hävdat att IT är en processindustri. Äntligen har man förstått att IT är en industri att jämställas med andra industrier som också har förmånliga skattevillkor för energi.

About

Lisbeth Hansson har lång erfarenhet av olika chefsbefattningar, senast som CIO på Swedbank Robur. Kännetecknande för de chefsjobb som Lisbeth har haft är att de ofta inneburit etablering av nya organisationer; ansvar, roller, rutiner mm. Verksamhetsområdena har representerat ett brett spektra; juridik, personaladministration, IT, affärsmodeller, sourcing mm. Tidigt 1990-talet ansvarade Lisbeth för att införa en modell för styrning av systemförvaltning på Spadab vilket senare ledde till införande av modellen i FöreningsSparbanken under senare hälften av 1990-talet. Lisbeth Hansson är nu bl a verksam i Dataföreningens nätverk för Systemförvaltning i ett projekt vars mål är Systemförvaltning 2.0.

2 Kommentarer

  1. Johan Elg
    Publicerad 8 februari, 2016 kl 10:50 | Permalänk

    Spännande inlägg! Håller med dig helt och hållet! Har jobbat länge med systemförvaltning inom stat och kommun och vet att nu är IT verkligen en riktig industri, liknande produktion/processverksamheter. Hoppas verkligen att regeringen tar beslut i frågan också!

  2. Lisbeth
    Publicerad 4 maj, 2016 kl 22:52 | Permalänk

    Tack för kommentaren. Underbart att vi nu är minst 2 som inser detta.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*