IT – en processindustri

”Fler it-jättar ska följa i Facebooks fotspår och etablera datorhallar i Sverige – i stället för i våra nordiska grannländer. För att visionen ska bli verklighet vill nu regeringen sänka skatten på el för företag inom tjänste- och servicesektorn, skriver Dagens Industri.”

Jag har länge, i snart 20 år, hävdat att IT är en processindustri. Äntligen har man förstått att IT är en industri att jämställas med andra industrier som också har förmånliga skattevillkor för energi.

About

Lisbeth Hansson har lång erfarenhet av olika chefsbefattningar, senast som CIO på Swedbank Robur. Kännetecknande för de chefsjobb som Lisbeth har haft är att de ofta inneburit etablering av nya organisationer; ansvar, roller, rutiner mm. Verksamhetsområdena har representerat ett brett spektra; juridik, personaladministration, IT, affärsmodeller, sourcing mm. Tidigt 1990-talet ansvarade Lisbeth för att införa en modell för styrning av systemförvaltning på Spadab vilket senare ledde till införande av modellen i FöreningsSparbanken under senare hälften av 1990-talet. Lisbeth Hansson är nu bl a verksam i Dataföreningens nätverk för Systemförvaltning i ett projekt vars mål är Systemförvaltning 2.0.

5 Kommentarer

 1. Johan Elg
  Publicerad 8 februari, 2016 kl 10:50 | Permalänk

  Spännande inlägg! Håller med dig helt och hållet! Har jobbat länge med systemförvaltning inom stat och kommun och vet att nu är IT verkligen en riktig industri, liknande produktion/processverksamheter. Hoppas verkligen att regeringen tar beslut i frågan också!

 2. Lisbeth
  Publicerad 4 maj, 2016 kl 22:52 | Permalänk

  Tack för kommentaren. Underbart att vi nu är minst 2 som inser detta.

 3. Publicerad 23 december, 2017 kl 02:00 | Permalänk

  I ԝant to to thank you for this excellent read!!

  I ɗefinitely enjoyed everу bit of it. I’ve got you Ьook-marked
  to check out new things you post…

 4. Publicerad 4 januari, 2018 kl 06:26 | Permalänk

  Hello! І cοuld have sworn I’ve visіted this web site before but after looking at many of thе
  posts І realized it’s neѡ tⲟ me. Regardlesѕ, I’m certainly pleased I discovered it and Ι’ll be bοokmarking it and checking back often!

 5. Publicerad 8 januari, 2018 kl 09:01 | Permalänk

  Ꮋi, Ӏ do believe this is a great blog. I stumƅⅼedupon it 😉 I may revisit yеt again since
  I b᧐okmarked it. Money and freеdom is the greatest way tо change, may you be rich and continue to guide others.